Οι τέχνες μας

Shaolin Kung Fu

Το Σαολίν Κουνγκ Φού είναι ένα παραδοσιακό πολιτιστικό σύστημα που διαμορφώθηκε γύρω στο 495 μ.Χ. στο ναό Σαολίν.Η πολεμική τέχνη Σαολίν Κούνγκ Φού αποτελεί ένα πλήρες τεχνικό και θεωρητικό σύστημα.Μέσω της πολεμικής τέχνης και των τεχνικών εφαρμογών ώς κύρια έκφρασή του και τη ''νοητική''- διαλογιστική άσκηση μέσω του Τσάν ώς πολιτιστική έννοια.Είναι ένα σύστημα μάχης πλούσιο σε ύλη και σωστά αναπτυγμένο όπως παρουσιάζεται και εκφράζεται μέσα από τη κίνηση του ανθρώπινου σώματος.Ο σχεδιασμός όλων των κινήσεων βασίζονται πάνω στη θεωρία της κινεζικής ιατρικής για την προστασία και την αποφυγή τραυματισμών στο σώμα.Στις σειρές των κινήσεων δίνεται έμφαση στο συνδυασμό της κίνησης ,της παύσης και της ισορροπίας.Δηλαδή μέσω της θεωρίας του Yin και του Yang ,σκληρό - απαλό ,για τη πλήρη ισορροπία του σώματος και του νού.Ετσι ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποκτήσει σάρκα και οστά αυτή η αρχαία τέχνη στον ''ακόλουθο'' είναι μόνο μέσα από τη καθημερινή πρακτική και την αφοσίωση όπου και θα βιώσει τη πολεμική τέχνη και τη σοφία του Τσάν .

Wing Chun Kung Fu

Το σύστημα Wing Chun είναι κινέζικη πολεμική τέχνη που έχει τις ρίζες τoυ στη νότια Kίνα. H έμφαση που δίνεται κατά τη διάρκεια της μάθησης είναι να το κατανοήσει ο μαθητής, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να προστατεύει τον εαυτό του. Κατά την εκπαίδευση δίνεται έμφαση στην ταυτόχρονη άμυνα και επίθεση, αποτελούμενη από απλές και σύντομες άμεσες κινήσεις (ευθείες γροθιές και χαμηλά λακτίσματα), οι οποίες έχουν σκοπό ο μαθητής να μπορεί να ενεργεί γρήγορα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε επίθεση.

Το Wing Chun απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Στα παιδικά τμήματα, τα μαθήματα διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες των μικρών μαθητών, δίνοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια για αυτοπροστασία. Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης αποτελεί η αποδοκιμασία της επιθετικότητας και των βίαιων συμπεριφορών, καθώς κι η προώθηση των ατομικών δεξιοτήτων κι η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης.

H σχολή μας στεγάζεται στους Αγίους Αναργύρους και πρεσβεύει το παραδοσιακό σύστημα.

Qi Gong

Το Qi gong είναι μια πρακτική νου και σώματος που βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία ενσωματώνοντας τη στάση του σώματος και την κίνηση, στις τεχνικές αναπνοής και την εστιασμένη πρόθεση. Ο σύγχρονος άνθρωπος ασκεί το Qigong για τη διατήρηση της υγείας, βελτιώνοντας έτσι μέσα από την καθημερινή εξάσκηση την απόδοση της ζωτικής του ενέργειας και τη σύνδεση με το πνεύμα του .

Το Qi gong είναι μια προσιτή και προσαρμόσιμη πρακτική που μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή ανεξάρτητα από την ηλικία, την ικανότητα ή το σύστημα πεποιθήσεων.Και πάνω από όλα κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πρέπει να επικρατεί λογική,συναίσθηση και ορθό πνεύμα.

Tα οφέλη:

Μέσα από τη καθημερινή εξάσκηση του Qi gong αυξάνεται η ζωτική ενέργεια και τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε είναι τα εξής :

-την ενδυνάμωση του σώματος

-βελτιώση της ικανότητας των πνευμόνων μέσω της συνειδητής αναπνοής

-επιβραδύνει τη γήρανση και αύξανει τη μακροζωία

-χαλάρωνει και αποβάλει το στρές

-βοηθάει στην ανάπτυξη ψυχικών και νοητικών ικανοτήτων,ανεβάζοντας τα ενεργειακά επίπεδα του ανθρώπου δίνοντας του δυνατότητες αυτοθεραπείας.