Κώδικας εθιμοτυπίας

Μην φοράτε κοσμήματα όταν ασκήστε. Μπορεί να προκαλέσετε τραυματισμούς στους άλλους ή και σε εσάς τους ίδιους.

2.Μη μασάτε τσίχλες ή καραμέλες.

3.Να κρατάτε καθαρά τη φόρμα εξάσκησης, το σώμα σας και το Νου σας.

4.Να εισέρχεστε στο χώρο εξάσκησης και να κάθεστε με ήσυχο κάθισμα και να μη μιλάτε δυνατά έως ότου ο εκπαιδευτής αρχίσει το μάθημα.

5.Να σέβεστε τους άλλους, όπως θέλετε οι άλλοι να σέβονται εσάς.

Η ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ

1.Να χαιρετάμε με τον εθιμοτυπικό τρόπο, μπαίνοντας και βγαίνοντας από το χώρο εξάσκησης.

2.Nα απευθύνεστε στον εκπαιδευτή σας με τη λέξη 'SIFU', που στη κινέζικη γλώσσα σημαίνει δάσκαλος.

3.Πέντε λεπτά πριν αρχίσει το μάθημα, μπαίνετε στη γραμμή και κάθεστε ήσυχα, περιμένοντας τον εκπαιδευτή σας να αρχίσει, εφόσον προηγηθεί ο χαιρετισμός, αρχίζει η προπόνηση.

4.Σε περίπτωση που καθυστερήσετε στο μάθημα, αλλάζετε γρήγορα κι περιμένετε ήσυχα, μέχρι να σας δώσει την άδεια ο εκπαιδευτής να πάρετε μέρος.

5.'Οταν ο εκπαιδευτής κάνει επίδειξη μια τεχνική ή επεξηγεί, παρακαλείσθε να μη μιλάτε μεταξύ σας και να δίνεται την ανάλογη προσοχή.

6.'Οταν ο εκπαιδευτής τελειώσει την επεξήγηση της, χαιρετάτε με τον εθιμοτυπικό χαιρετισμό κι συνεχίζεται η εξάσκηση.

7.'Οπως εσείς, έτσι και ο συνασκούμενος σας προσπαθεί να μάθει, γι' αυτό παρακαλείσθε να συνεργαστείτε και να μάθετε ο ένας από τον άλλον.

8.Αν χρειαστεί κατά την ώρα του μαθήματος για οποιοδήποτε λόγο και σε οποιαδήποτε στιγμή να βγείτε έξω από το mat, χαιρετάτε εθιμοτυπικά τον συνασκούμενο σας και ζητάτε την άδεια από τον εκπαιδευτή σας.

9.'Οταν το μάθημα τελειώνει, οι συνασκούμενοι χαιρετιούνται μεταξύ τους με τον εθιμοτυπικό χαιρετισμό. Όπως το ίδιο συμβαίνει όταν εξασκείστε με τον συνασκούμενο σας κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

10.'Οταν ο εκπαιδευτής δώσει το σήμα λήξεις του μαθήματος, κάθεστε γρήγορα στη θέση που ήσασταν στην έναρξη του μαθήματος, με τις σωστές αποστάσεις μεταξύ σας.