Νέα-Άρθρα

Γενέθλια του Βούδα Σακυαμούνι

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απαγγελία ευχών (Σούτρα), με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων και το δάσκαλο Σι Γιαν Σιανγκ να οδηγεί την τελετή.   Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε τελετή προσφορά φωτός και ακολούθησε το τελετουργικό εξαγνισμού ''Λούσιμο του Βούδα (Bath of Buddha)'' προσφέροντας αρωματικό νερό. Η συμβολική τελετουργική πράξη, συμβολίζει το καθαρισμό του σώματος, του λόγου και του νου μας για την εξάλειψη του θυμού, της απληστίας και της άγνοιας, καλλιεργώντας έτσι τα πλεονεκτήματα και τη σοφία. 

Το Παγκόσμιο μήνυμα είναι να μπορέσουμε να καθαρίσουμε την εσωτερική ακαθαρσία μας από το θυμό, την απληστία και την άγνοια. Αυτό είναι το αληθινό νόημα του τελετουργικού του λουσίματος του Βούδα.

Ευχές για ειρήνη, αγάπη και συμπόνια σε όλο το κόσμο! 
                                                               Amituofo!!!

Εορτασμός Κινέζικης Πρωτοχρονιάς 2024 

Στις 10 Φεβρουαρίου 2024 το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Ελλάδος πραγματοποίησε τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, τη χρονιά του Δράκου. πραγματοποιήθηκε η Βουδιστική τελετή με την απαγγελία Σούτρα με ευχές για όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, ακολούθησε μία δυναμική παρουσίαση Shaolin Gong Fu, Qigong, Wing Chun, Taiji και Τοξοβολία Σαολίν από τους σπουδαστές των Κέντρων, την οποία απόλαυσαν με θαυμασμό όλοι οι παρευρισκόμενοι. Ακολούθησε η κλήρωση λαχνών και τα δώρα για τους τρεις νικητές, καθώς κι ένας παιδικός διαγωνισμός με τη στάση Mabu με δώρο έναν μήνα δωρεάν μαθημάτων για το νικητή. Τέλος υπήρχε χορτοφαγική κουζίνα για όλους και στη συνέχεια ακολούθησε γιορτινό Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι στο εστιατόριο "Ρόδι".

Να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθησαν στον Εορτασμό Κινέζικής Πρωτοχρονιάς για την χρονιά του Δράκου. Αυτή η χρονιά να σας φέρει ότι ποθείτε, πάντα με υγεία σωματική και ψυχολογική, ευημερία, αγάπη, ευτυχία!