Συμβουλές αυτοάμυνας σε περίπτωση επίθεσης στο δρόμο.

Ατυχείς στιγμές στους δρόμους της καθημερινότητας μπορούμε να βιώσουμε όλοι. Είτε είναι ένας κακοποιός, είτε ένας μεθυσμένος περαστικός που ζητά καυγά ή ένας οξύθυμος οδηγός κ.λπ. Αυτές είναι κάποιες από τις περιπτώσεις που ίσως μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται κάποιες ενδεικτικές συμβουλές σε περίπτωση που χρειαστεί να προστατέψετε τον εαυτό σας από μια δύσκολη κατάσταση.

Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να αποφεύγετε με κάθε τρόπο την οποιαδήποτε συμπλοκή.

1.Να διατηρήσεις τη ψυχραιμία σου.

Διατήρησε τη σωστή απόσταση, κρατώντας τον επιτιθέμενο μακριά. Πάρε μια θέση φύλαξης φέρνοντας το ένα πόδι σας εμπρός και τα χέρια σε θέση φύλαξης μπροστά από το σώμα σου. Βγάζοντας κάποιες κραυγές όπως ''όχι', ''σταμάτα, κάνε πίσω''. Προσπαθώντας να κάνεις κάποιους ελιγμούς, ώστε να αποσυντονίζεις τον αντίπαλο και χρησιμοποιείς το περιβάλλον γύρω σου, προς όφελος σου (αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων κ.λπ.).                                                                                                               

2.Χρησιμοποιώντας τη φυσική σου δύναμη όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. 

Αν βρεθείς σε μία κατάσταση όπου πρέπει να υπερασπιστείς πάση θυσία τον εαυτό σου με τη φυσική σου δύναμη, τα πιο αποτελεσματικά σημεία είναι: τα μάτια ,η μύτη, ο λαιμός(λάρυγγας) ,ο θώρακας και η βουβωνική χώρα. Καλό είναι να αποφευχθεί, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, να χτυπήσουν τον αντίπαλο στο πρόσωπο με τη γροθιά, προς αποφυγή τραυματισμού. Είναι πιο ασφαλές να χρησιμοποιηθούν οι παλάμες και τα δάκτυλα ή και όποιο αντικείμενο θα τύχει να κρατάς π.χ. κλειδιά, κινητό τηλέφωνο.       

Όταν τίθεται θέμα για την επιβίωση δεν υπάρχει ''δίκαιη μάχη'. Είσαι σε κίνδυνο. Χτύπα όσο πιο γρήγορα και δυνατά μπορείς, δάγκωσε, γρατζούνα, τράβα μαλλιά.  Και το πιο βασικό είναι να παραμείνεις όρθιος. Σε περίπτωση που πέσεις στο έδαφος, κάλυψε με τα χέρια το κεφάλι και την κοιλιά-πλευρά με τα πόδια σου. (πηγή Flow magazine)

https://d7efaf7b07.clvaw-cdnwnd.com/a7440774365a1342d94f6483d6e0a355/200000016-f293400ff4/aytoamyna.jpg